Het verhaal

Verhaal

Ken je het spannende verhaal van Jozef? Hij had elf broers en een zus. Net zoals zijn vader Jacob, zijn opa Izaäk en zijn overgrootvader Abraham moest hij eigenlijk herder worden. Maar dat werd hij niet, hij werd onderkoning van Egypte. Daardoor kon hij zijn familie helpen toen er een hongersnood kwam. Die familie groeide uiteindelijk uit tot het volk Israël.

Onderkoning word je niet zomaar, ook Jozef niet. Voor het zover was, gebeurde er een heleboel en dat waren niet allemaal even leuke dingen…

Musical

Over deze Jozef en wat hij meemaakte, is een musical geschreven, die zal worden uitgevoerd in juni 2020. De musical is in 2008 speciaal voor de kinderen van Utrecht-Zuid gemaakt door Karel Deurloo. En na 12 jaar wordt hij opnieuw uitgevoerd.

De muziek is geschreven door Ko Zwanenburg. Hij zal de liedjes instuderen en de musical begeleiden op de piano. Ko heeft al veel ervaring met musicals.

In een musical wordt niet alleen gezongen, er wordt ook toneel gespeeld. Daarom is er ook een regisseur, iemand die je leert hoe je een rol kunt spelen. Sigrid Braam is theatermaker en heeft al vaker met kinderen theater gemaakt.